Test av Renault Kadjar II – Praktisk och komfortabel

Nya Renault Kadjar II har anlänt till Sverige. Jag är inbjuden av Renault att se och testa bilen. Bilen vi testar är en Renault Kadjar 160 hk version med framhjulsdrift. Detta är en SUV i C-segmentet vilket i folkmun är samma sak som en mellanstor bil som är högre än en vanlig bil.

Testbilen: Renault Kadjar II 2019, 1.3 liters bensinmotor, 160 hk motor med EDC automatväxel (Dubbelkoppling). Framhjulsdriven.

Några av nyheterna hos Renault Kadjar II

  • Ny bensinmotor, 1,3l TCe 4 cylindrig motor som finns i 140 och 160 hk version. Kamkedja.
  • Dieselmotorn är den numera legandariska 1,5l dCi motorn som fått en uppdatering och är numera på 115 hk och har AdBlue teknik, därav nya namnet Blue dCi (Kamrem). En 150 hk dCi motor kommer att komma till den fyrhjulsdrivna versionen.
  • Exteriöra designen är omarbetad, skillnaden mot första versionen är dock inte så stor men upplevs lite modernare.
  • Interiördesignen är också uppdaterad. Linjerna och listerna inne i bilen är omgjorda. Pekskärm finns givetvis precis som i första generationen men har ny fått en lite annan layout. Belysta inredningslister finns vilket gör bilen trevligare när det är mörkt ute. Helt nytt är att framstolarnas frontparti är ställbart för att öka komforten, Renault anger att de ansträngt sig extra för att få en bra komfort hos bilens säten.
  • Stöd för Google Carplay och Android Auto

Att köra

Vår testtur med nya Renault Kadjar startar på en snirklig klasisk svensk landsväg men lite asfaltsbucklor. Första intrycket avseende Kadjar II är att fjädringen är något åt det hårdare hållet, en inställning som ändras allt eftersom vår resa fortsätter. Renault Kadjar går riktigt fint över ojämn asfalt i högre hastighet och när jag kör bilen så ligger bilen bra på vägen samtidigt som det märks att bilen är högre och inte ligger fullt klistrad mot vägen i alla situationer. När resan gått ett tag så blir sammanställningen att chassi och fjädring upplevs vara mittemellan hård och mjuk, en kombination som passar Kadjar II utmärkt! Bilen gör sig okej på vanlig asfaltsväg samtidigt som den också går bra när vägen blir gropig. Någon sportbil är det dock inte tal om, men det är ju inte heller målsättningen för denna bil! Jag gör några omkörningar vilket går okej men viss framförhållning är önskvard.

Vi tar ett stopp och provar lite offroadkörning, den framhjulsdrivna Renault Kadjar har naturligtvis inte lika bra egenskaper som den fyrhjulsdrivna versionen men den markfria gången är lika vilket gör att så länge bilen har grepp och inte för myckt krånglig terräng så kan Kadjar FWD åndå köras där vanliga bilar inte gärna sätter sina hjul.

Bilens komfort upplevs genomgående bra och bullernivån inne i bilen är acceptabel och är i nivå som de flesta andra bilar.

Renault Kadjar II är en mellanklassbil som utöver en bra komfort erbjuder många praktiska egenskaper. Detta är en bil skapad för att passa många vilket den också gör. Koncernsyskonet Nissan Qashqai är den mest jämförbara bilen vilket beror på att Nissan och Renault ingår i samma koncern och bilarnas plattform är densamma.

Summerat

Styrkan hos nya Renault Kadjar II är att den är praktisk, komfortabel och klarar av många situationer riktigt bra.

För vem

Alla som vill ha en bra vardagsbil och har landställen utan att spendera allt för mycket pengar

Prisbild

Utgångspriset för nya Renault Kadjar II är ca 189 000 kronor och slutar på 289 000 kronor för dyraste versionen. Det finns 4 stycken utrustningsnivåer och några tillval kan göras inom varje nivå. Basversionen har manuell växellåda, manuell växellåda och en bensinmotor på 140 hk. Fyrhjulsdrift och automatlåda finns att köpa.

Kadjar säljs just nu med 5 års garanti och 3 års fri service.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.