Testad: Black and Decker PD1200AV Dustbuster Flexi Auto – Bildammsugaren som funkar!

Det är inte så lätt att hitta en bra bildammsugare som går på 12V, eller på batteri. Dammsuga bilen utan tillgång till 230V kan vara svårt för de som inte bor i egen Villa. En liten smidig bildammsugare som går på 12V från cigarettuttag eller direkt från batteri är något man letar efter. Men dessa bildammsugare har inte alltid tillräckligt sug helt enkelt. Den bildammsugare vi testad gör faktiskt jobbet, trots att den är så liten!

Info:Detta inlägg är inte sponsrat, produkten är inköpt av oss

Kravet: Att kunna suga upp grus, stenar och göra bilen genomgående fräsch.

Testad produkt:

Black plus Decker Dustbuster Flexi Auto PD1200AV kan bland annat köpas hos de större ICA återförsäljarna, Elgiganten med flera, sök på pricerunner. Prisbild: 600-800 kronor.

Test av bildammsugaren:

Innehållet i förpackningen:

  • 1: Dammsugarenheten
  • 2: Manual
  • 3: Munstycke långt med smal öppning
  • 4: Kort munstycke med bred öppning och framfällbar borste
  • 5: Tunn nätpåse för förvaring

Vi packar upp allt. Det är en mycket lång 12V sladd som ansluts till bilens 12VDC uttag (Det som kallas cigarettuttaget fast man idag inte längre kan tända cigaretter med pluggen). Vi kopplar först på det långa och smala munstycket och startar bildammsugare. Ja, det är inte samma drag som i en stor dammsugare som man normalt har hemma inomhus men denna bildammsugare gör faktiskt jobbet konstaterar vi snabbt! Den suger upp både stora och små stenar från golvet! Vi förvånas faktiskt över att den går så bra, det smala munstycket kommer åt bra i trånga utrymmen.

Före testet:

Vi byter till det lite bredare som även detta funkar bra. Vi fäller fram borsten och dammsuger instrumentpanelen som blir dammfri. Vi fortsätter och dammsuger resten av bilen och den långa strömsladden räcker till för att vi ska kunna flytta dammsugaren och dammsuga överallt. Vi kan även nå lastutrymmet längs bak i bilen trots att eluttaget är längst fram i mittpanelen.

Småsten och grus i kupén:

All smuts får vi inte bort då mycket sitter fast i inredningmaterialet, så är även fallet när man använder en stor kraftfullare dammsugare och det är alltid svårt och kräver bättre borstar och förarbete. Black Plus Decker Dustbuster Flexi Auto PD1200AV tycker vi funkar tillräckligt bra i alla fall och den är smidig att ta med sig. Denna bildammsugare låter dock en del vilket är en av dess svagheter, men så farligt är det inte trots allt.

Resultatet:

När vi är klara så ser vi att det är mycket smuts och sten som sugits upp. Det är lätt att sedan öppna behållaren och bara tömma ut smutsen. Denna bildammsugare är påslös. Det går att ta loss hela behållaren och då och då ska filtret tvättas och rengöras, vilket framgår i manualen.

Summering efter test:

Vi är nöjda med bildammsugaren Black + Decker Dustbuster Flexi Auto PD1200AV. Bildammsugaren är smidig att ta med och suger upp småsten samt dammsuger instrumentpanelen bra. Vi tycker denna bildammsugare gör ett acceptabelt jobb utan att den är för allt för dyr.

Informativt: Detta inlägg är inte sponsrat av någon samt är inte med i någon form av samarbete. Vi har helt enkelt köpt denna bildammsugare, och kommer att fortsätta använda den!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.