En typisk familjebil är en mellanklass kombibil som exempelvis Renault Megane. Dessa bilar ger bra lastutrymme för barnvagn och lite till samtidigt som de inte kostar allt för mycket. Renault Megane finns både som “vanlig” bil i Golfstorlek och i kombi utförande kallad “Sport Tourer”.

renault-megane

Det som är extra bra med Renault Megane är att den har både bra krockskydd och rostskydd. Renault är idag i den bästa klassen avseende rostskydd och detta är en bra egenskap för Svenska marknaden där vi ofta saltar vägarna. Lite sämre har det gått i kundundersökningen Autoindex där Renault hamnar på den nedre delen av listan avseende hur nöjd man är med bilmärket. Renault väger numera upp detta till viss del med att de har garanti på 5 år för nya bilar. Renault Megane ligger på topp 10 listan över mest sålda bilmodeller i Sverige i år. Bilens storlek gör den till en bra familjebil som tillsammans med ett förmånligt pris och bra garantier gör den till en storsäljare till barnfamiljer.

Renault Megane 1.5dCi motor

Denna gång har jag provkört en Renault Megane 1.5dCi 90 hk en klassisk motor från Renault som även sitter i flera andra bilmärken. Mégane 1.5 dCi är en dieselbil som nu säljs till ett mycket förmånligt pris. Bilen är helt okej att köra men den bjuder inte på någon extra upplevelse. Detta är en bil helt enkelt och varken mer eller mindre. Motorn brölar en del när man gasar på lite extra. Men om man då inte skrattar när man kör bilen så gör man det istället när man tankar den då den drar förhållandevis lite bränsle. Renault Megane 1.5dCi är en av de mest prisvärda dieselbilarna just nu.

Vill du läsa mer detaljerat om bilen så har jag tidigare testat 1,6 dCi versionen som jag skrivit massor om på Facit som du kan läsa om här

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.