Efter att vår långtestbil Renault Megane III stått orörd på utomhusparkering i två veckor så hade snön fallit rejält på bilen. Tö hade tinat och ny snö hade lagt sig. Det tog 20 minuter att få bort så mycket som möjligt av all snö på bilen så att det gick att köra iväg. Straxt därefter så blev det imma på rutan. Jag slog på defrostern men inget hände. Luftfläkten startade inte. Det blev till att öppna rutorna och köra i kall bil i 30 minuter. Jag funderade på att köra bilen till verkstaden. Men så slog jag på fläkten igen och vips, så strömmade det ut luft i utblåsen.

Jag vet inte varför fläkten inte funkade. Jag gissar att det var kondensfukt som frusit till is. Sen har detta tinat till slut när motorns värme börjat sprida sig under motorhuven. Vad tror du?

renault-megane

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.