Skoda Rapid är en bil i mellanklassen. Storleksmässigt ligger den mellan Fabia och Octavia. Skoda Rapid har bra utrymmen både i framsätena och baksätena. Dessutom finns ett ganska stort lastutrymme. Lastutrymmet är dock inte riktigt i klass med vad en familjebil ska erbjuda. Exempelvis så är det en ganska hög lasttröskel vilket gör det lite besvärligt för de barnfamiljer som ändå får plats med barnvagnen. Men med lite större barn och en mindre enklare vagn så kan Skoda Rapid ändå vara ett val för familjen.

Skoda (6)

Intrycket avseende bilens interiör är mycket bra. Det känns inte alls budget utan enkelt, stilrent och elegant.

För ca: 170 000 kronor får du en rymlig bil med bakradar och navigator.

Sämre saker är något högt vägbuller på motorvägen, lite budgetlösningar avseende aktivering av värme för backspeglar och stängning av backlucka. Media/Navigatorn är strulig att ställa in radion på, men när det är gjort så gör man det inte ofta igen.

Skoda Rapid är  en bra och prisvärd bil, trots vissa irriterande detaljer!

Detta är bara ett första intryck, en längre test kommer att publiceras. Välkommen åter

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.