Jag provkör just nu Renault Clio Sport Tourer TCe och första intrycket av denna bil är riktigt bra! Jag kan redan nu säga att om du vill ha en liten och körglad bil med extra lastutrymme, byt bil till Renault Clio Sport Tourer!

Provkörning pågår, Renault Clio Sport Tourer 2013

Provkörning pågår, Renault Clio Sport Tourer 2013

Motorn är 0,9 TCe och har en 3 cylindrig 0,9 liters motor på 90 hk. Den gör 0-100 på 12,2 sekunder enligt specifikation. Denna bil känns som att den skulle göra 0-100 på 9 sekunder! Renault har

lyckats med konststycket att få denna bil att kännas riktigt pigg att köra. Man känner sig som en smidig liten insekt som surrar fram i trafiken.

Även i motorvägsfart så känns den pigg när man gasar på. Till viss del är all denna körglädje en illusion för så snabb är den egentligen inte men den har ett perfekt turboknuff när man gasar på och sen så är den egentligen ganska orkeslös. Detta märks extra på motorvägen när man ska köra om någon i ytterfil, man tar sats och bilen känns pigg men sen när man gasar vidare så tar det ändå ganska lång tid innan man är förbi. Men det kan ju inte vara på annat sätt i slutändan med en sådan liten motor där vikten egentligen ligger på låg bränsleförbrukning.

Jag tycker i alla fall att Renault har lyckats riktigt bra med Clio TCe, jag älskar att köra den! Ljudet från den 3-cylindriga motorn morrar härligt och den är kvick i stadstrafiken samt bränslesnål.

Renault Clio Sport Tourer är en minikombi. Lastutrymmet är riktigt bra för storleken, benutrymmet i baksätet är dock något trångt.

Jag kommer med slutrapporten om Renault Clio Sport Tourer här på bloggen när provkörningsperioden är över, men jag kan som sagt redan nu säga att det kan vara dags att byta bil!

Uppdaterat: Läs testrapporten av Renault Clio Sport Tourer här.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.