Renault Clio RS är en “Gti” bil från Renault, även kallan busbil med mera. Ja, visst är det barnsligt kul att köra denna bil. Första intrycket är rätt frustrerande, ja i stadstrafik känns det som att man får hålla tillbaka bilen hela tiden. Jag behöver knappt hålla nere gasen så är jag upp i 70 k/h och måste bromsa för att inte köra in i framförvarande bil. Detta är glädje och frustration på samma gång, eller positiva problem som man också säger ibland.

Test Renault Clio RS EDC (3)

Renault Clio RS morrar elakt när man håller nere gasen en liten stund så bilens turbo får jobba. Jag är väldigt positivt överraskad och Renault Clio RS ger mig ett väldigt bra första intryck. Bilen med EDC har automatlåda. Skinnsätena är mjuka och sköna samtidigt som de ger lagom stöd i sidorna. Trots att bilen har 18″ fälgar och hård fjädring så känns det ändå riktigt behagligt att åka i bilen tack vare de lagom mjuka och sköna stolarna, de är dock lite korta i framkant.

Jag återkommer här med mera info och sluttest rapport, häng kvar.

Test Renault Clio RS EDC (8)

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.