Kia Sportage uppfyller alla kriterier för en stadsjeep. Sportage hör till den riktiga SUV klassen som har en klar förhöjd markfrigång, dvs den är upphöjd och klarar av lite tuffare vägar.

Kia Sportage Exteriör 2014

Första intrycket är väldigt bra, precis som första gången jag provkörde en Kia Sportage. Den rätta SUV känslan infinner sig direkt när jag sätter mig på förarplatsen. Jag känner att jag sitter högre med stor självkänsla! Med automatväxel så passar Sportage ännu bättre i stan som stadsjeep. Fjädringen är lite mjukare än många andra bilar vilket bidrar till hög komfort, i kurvorna kränger den istället lite mer. Bilen känns genomtänkt och den mjukare fjädringen gör att gupp och ojämnheter passeras så smidigt som möjligt. Bilen är inte sportig, men istället riktigt härlig att köra. En SUV ska ju ändå inte vara som en tight sportbil.

Mer kommer här på Byta Bil Bloggen

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.