Hitta däck billigt online

Letar du efter bra däck till låga priser? Har du köpt en ny bil och behöver köpa kompletta vinterdäck med fälg? Då kan du spara pengar genom att köpa däcken online hos Dackonline.se. Här hittar du ett stort utbud av lågprisdäck samt prispressade märkesdäck som har de bästa köregenskaperna.

Däckonline_logga

Om Dackonline.se

Dackonline.se är en av de ledande online-återförsäljarna av däck i Europa. De erbjuder därmed ett stort sortiment av däck och fälg som säljs till den Svenska marknaden. Dackonline.se är serviceinriktade och har förenklat det för dig att hitta rätt däck. Du kan skriva in ditt registreringsnummer på bilen för att få fram förslag på däck som passar just din bil. Du kan också lätt jämföra däcken mellan pris och prestanda. Köper du kompletta däck inkluderat både däck och fälg så levereras dessa monterade och balanserade. Hos Dackonline.se kan du köpa däck till alla sorters bilar, nya som gamla. Här finns också däck till SUV:ar, motorcyklar, veteranbilar och lätta lastbilar med flera. Vill du ha punkteringsfria däck och TMPS sensorer för däcktrycksövervakning så finns det att köpa här också. Allt erbjuds till förmånliga priser. Du kan också få hjälp med att hitta en närliggande däckverkstad som hjälper dig att montera dina nya däck.

Service

Hos Dackonline.se får du fri frakt (Undantag för vissa öar), 30 dagars öppet köp och tillgång till över 1500 monteringsstationer. Urvalet av däck sträcker sig över hela 100 fabrikat och 35 000 däcktyper! Utöver däck erbjuds även motoroljor och bilbatterier.

Dackonline logga2

Bra däck

Ett riktigt bra däckmärke är Nokian, speciellt avseende vinterdäck. Nokian har lång erfarenhet av att utveckla däck för speciellt nordiskt klimat. De har sin utveckling i Finland och testkör däcken under verkliga vinterförhållanden under utvecklingsfasen. Det ligger extremt mycket med tid bakom framtagandet av ett nytt däck. Spår, mönster, gummiblandning och hur allt detta kombineras för att uppnå olika egenskaper är en avancerad vetenskap. Allt detta och mycket till ingår i arbetet som Nokian gör. Det viktigaste är kanske ändå att Nokian utvecklar däck i samma miljö som vi i Sverige bor och kör i.

Nokian Hakkapeliitta R2 är ett dubbfritt däck som har en slags kristallinblandning i gummit för att få egenskaper som närmar sig dubbade däck. Hakkapeliitta 8 är ett dubbdäck som klara de flesta vintersituationer galant. Dessa däck och många fler finns givetvis att köpa hos Dackonline.se.

Andra kända däckmärken är Continental, Michelin, Pirelli, Hankook och många fler. Dessa finns givetvis också att köpa hos Dackonline.se.

Lagligt om däck

Står du inför en stundande vintersäsong och har däcken i förrådet? Kom ihåg att kolla mönsterdjupet på vinterdäcken så det inte är under 3 mm för då är det olagligt att köra på dem. Rekommenderat minsta mönsterdjup för vinterdäck är 5 mm, därefter får bilen försämrade köregenskaper. När du står med domkraften i handen, eller hos däckverkstaden är det inte så roligt att upptäcka att däcken du just ska montera på bilen är olagliga att köra på. Avseende sommardäck så är minsta tillåtna mönsterdjup 1,6 mm och säkerhetsrekommendationen är 3 mm.

Det som händer när däcken blir slitna är att bromssträckan ökar samt även risken för vattenplaning. Det är livsviktigt att köra med bra däck. Snåla inte på kvalitén, snåla bara på priset!

modefälg1

Denna artikel är sponsrad

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.