Bilförsäljningen i år går lysande. En av anledningarna är att fler börjar erbjuda privatleasing. Privatleasing är en ägandeform som lockar allt fler. Nu hoppar Peugeot på tåget och erbjuder nu modellerna 208 och 308 för privatleasing. Peugeot 308 SW Active (Kombi) kan leasas för 2599 kronor under 3 år (max 1500 mil/år).

Peugeot 208 308 privatleasing

Det som lockar många är att ingen kontantinsats behövs samt att efter 3 år så lämnar man tillbaka bilen och eventuellt byter till en ny. Det påminner lite om ett mobiltelefonabonnemang.

Att tänka på via privatleasing är att om du kör övermil utöver det som skrivits i kontraktet så blir det rejält dyrt. Kontrollera om service och försäkring ingår. Om garanti för reparationer ingår under hela perioden. Tänk också på att vårda bilen väl. Är bilen i sämre skick så kan du få betala ersättning för detta efter avtalstiden. Fråga också vad som gäller för mindre yttre skador på karossen vid returnering av bilen. De flesta bilar får småbucklor och repor, speciellt i stan. Större skador regleras givetvis mot försäkring och mot självriskkostnad.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.