Opel lanserar nya motorn: 1,4 l ECOTEC Direct Injection Turb

Opel börjar ta tag i marknaden för Europa, där man förvisso säljer bra i vissa länder. I Sverige har det gått lite sämre de senaste åren. Nu lanserar Opel både nya motorer och nya bilmodeller som är av den typen vi vill ha i Sverige och Europa idag. Opel Adam är ett exempel på lyckad småbilsdesign som känns helt rätt just nu. Opels nya motorer följer också ny med i samma spår.

Tidigare lanserades den 3-cylindringa 1,0 liters motor som exempelvis finns i Opel Adam. Nu kommer en uppföljare på denna motor, 1,4 liters 4-cylindrig motor på 150 hk som tillhör samma familj som den mindre 3-cylindriga motorn.

Info om nya Opel 1,4 150 hk motorn:

  • Stark, snål och ren samt högeffektiv turbo
  • Hela motorn inklusive kamkedja har konstruerats för att hålla en låg ljudnivå
  • 100% Aluminium
  • Max vridmoment: 245 Nm i varvtalsområde: 200-3500 varv
  • Förbrukning blandad körning: 0,49 l/mil
  • CO2: 114 g/km (Preliminär uppgift)
  • Lågviktskonstruktion

Opels nya motor börjar säljas i september till nya Opel Astra. För dig som inte bryr dig om teknik så betyder detta att Opels nya motorer nu är i samma nivå som konkurrenterna på marknaden och lätt sammanfattat: kraftfullare, bränslesnålare samt lägre utsläpp mot tidigare.

opel motor 1,4 2016

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.