Ja, det finns ställen där bilägarna dumpar sina lyxbilar på parkeringen eller ut med vägkanten. Det är svårt att tro först, men platsen där det händer är förstås Dubai i Förenade Arab Emiraten. Så är bilägarna så rika att de bara lämnar sina bilar ut med vägarna? Är det så att de har så många bilar i sitt garage att det är för trångt? Eller att de bara går och köper en ny? Nej, knappast, man lämnar exempelvis inte en Ferrari tillverkad i 400 exemplar hur som helst på gatan. Det lär ju också vara leveranstid på vissa bilar, vissa bilar är unika och kan inte köpas hur som helst.

Dumpad Range Rover

Så här ligger det till: Bilägarna är panka och flyr landet. I spåren av att oljepriset och fastighetsmarknaden i Dubai sjunkit kraftigt har många som är verksamma i Dubai förlorat stora pengabelopp. Då tar de lyxbilen på en sista åktur till flygplatsen och dumpar den där, ofta med lånepapper i och ursäktsbrev samt i vissa fall med nycklarna kvar i tändningslåset. Sen hoppar man på ett flyg bort från Dubai för att aldrig komma tillbaka. Det är nämligen så att lagarna är extra hårda där mot de som inte sköter sina lån, så det gäller att schappa snabbt när krisen är ett faktum, och hur schappar man snabbare till flygplatsen än med sin egen belånade sportbil?

Detta har blivit ett så stort problem att flera börjat klaga över att det börjar bli svårt att hitta parkeringsplats vid flygplatsen.

Övergiven DMC DeLorean övergiven Ferrari

Källa: http://www.listsandnews-au.net/abandoned-luxury-cars-from-dubai/

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.