I sin iver att snabbt erbjuda laddning till elbilsägare tog OKQ8 ett initiativ att göra ett vanligt eluttag tillgängligt för elbilsägare, mot 30kr per halvtimme. Uttaget som var på 10A och därmed inte kan leverera ström så snabbt skulle ge bilägaren en kostnad på 600 kronor för att ladda bilen. Detta uppmärksammades förstås av Gröna Bilister. Det var när Gröna Bilister skulle “tanka” elbilen som de alltså upptäckte detta. Eluttaget som dessutom satt 2,5 meter upp på väggen gjordes tillgängligt av hjälpsam personal via stege. Bensinbolagets egen elkostnad för laddningen beräknades av GB till 20 kr.

Troligen så var det hela inte så genomtänkt av bensinstationen och har nog inte beräknats helt korrekt. Men dealen var gällande när GB dubbelkollade, varav de anmälde bensinstationen för ocker till OKQ8. OKQ8 centralt beklagar det hela och har förbjudit denna station att erbjuda denna tjänst tills det kan hanteras på ett korrekt sätt.

Så kan det bli, tanken var god men tankningen blev dyr. Läs artikeln i sin helhet här.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.