Nu har de flesta börjat upptäcka vilken typ av bil nya Volvo V40 är. Just det faktum att den är mindre än vad de flesta trott orsakar olika reaktioner. Jag tror att de som varit ute efter en C30 och en S40 är fullt nöjda med denna. Men de som vill köpa en bil i Volvo V50 klassen har fått inse att Volvos nuvarande alternativ är V60 och V70 vilka ligger i en dyrare klass.

Jag har varit och tittat på nya Volvo V40 igen med min fru och vi har konstaterat att denna bil är för hushåll på 1-2 personer som har passagerare i bak ibland men inte regelbundet. Baksätet är trångt och känns instängt, lite bättre blir det med glastaket.

Arg insändare:
Nu läste jag nyligen dessutom en insändare där en person var rent utav förbannad på Volvo efter lanseringen av nya V40. Insändaren är förbannad över att bilen är för dyr, att det blir svårt att övertyga Svensson om att V40 är nästa folkbil, att den är svår att kliva in och ur och att den inte är en praktisk folkbil för vanligt folk. Insändaren skriver även att koreaner m.fl har ett långt försprång redan avseende praktiska folkbilar.
För många Svenskar känns det som ett slag på käften att upptäcka att det inte längre finns en bra mindre något billigare familje Volvo. Volvo har ju varit en folkbil trots att den legat något högre i pris. Sakta inser vi dock att det är dags att titta på alternativa märken vilket många svenskar redan gjort. För Volvo är på väg mot andra vägar än de medelsvensson kör.

Volvos nya väg:
Volvos ägs numera av Kineser och Kineserna gillar stora lyxiga premium bilar, tvärt emot vad de borde avseende deras stora befolkning. Men i Kina visar man gärna upp sin rikedom och ju större bil du har desto högre status får du. Kineserna vill att Volvo ska vara premium, det är viktigt för dem. Dessutom så planerar Volvo en ännu större bil, Volvo S90 och V90 som blir ännu större än Volvo V70 och baseras på kommande nya XC90 plattformen. Men Volvo vill faktiskt även ha en liten minibil också för uppgifter säger att man letar samarbetspartner avseende detta. Men de vill inte ta fram en egen plattform för en liten bil, och detta ligger en bra bit in i framtiden om det ens blir av.

Svensson Svenskens väg:
Ja, även om Volvo är ett fantastiskt bilmärke inte minst inom säkerhet så måste medelsvensson familjerna sakta inse att Volvo inte riktigt har dem i första åtanke som kunder. Sverige och “Svenssonfamiljen” är bara en droppe i havet avseende Volvos marknad. Svensson får finna sig i att antingen gräva ännu djupare i byxfickorna, köpa begagnat eller byta bilmärke.

Försäljningsstarten:
Försäljningsstarten av nya Volvo V40 har hur som helst gått galant, uppgifter säger att man redan har beställningar på långt mer bilar i Sverige än man räknat med, kanske Svensson väljer att trycka ihop sig mer i bilen istället…

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.