Nokian har på sina däck en slitagevarnare. Detta i form av en mönsterdjupsindikator. Indikatorsystemet är uppbyggt på sådant sätt att man lätt ser hur mycket millimeterdjup som finns kvar på däcket. Det är siffror som är ingjutna med olika djup i däckets gummi. Vartefter däcket slits ner så försvinner siffrorna och du kan lätt se ungefär vilket mönsterdjup som är kvar på däcket. Utöver mönsterdjup har Nokian också gjutit in en symbol i form av en vattendroppe. Denna droppe signalerar att risken för vattenplaning ökar när däckets mönsterdjup understiger 4 millimeter. Detta system underlättar för bilägare att ha bättre koll på sina däck.

Nokian har detta indikeringssystem på alla sina däck, vilket inkluderar Nokian Hakka Green, Hakka Blue och Hakka Black som är Nokians vanligaste sommardäcken till personbilar.

Jag själv kör med Nokian Hakka Black sommardäck vilket är ett mycket bra val då däcket har bra grepp och väghållning, på vanliga vägar så överträffar detta däck vida behoven.

nokian-däckdjupindikator

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.