Mobilglas.se, företaget som lagar vindrutan direkt hos dig!

mobilglas

Jag har vid några tillfällen fått stenskott av olika storlekar i min vindruta på bilen. Vissa stenskott har jag inte brytt mig om utan att det hänt något, vissa har dock spruckit upp när jag exempelvis har handtvättat bilen med iskallt vatten en sommardag med stekande sol, några stenskott har jag låtit försegla för att de inte ska spricka upp.

Jag har alltså hanterat mina stenskott på vindrutan olika och resultatet av detta har blivit blandat. I slutändan om stenskotten är lite större så slutar det med åtgärd på en verkstad. Anledningen till att jag inte brytt mig om vissa stenskott är att jag inte orkat ta mig tiden att fixa dessa, jag brukar ta det i samband med service. Ibland har då vindrutan spruckit upp under tiden, och fått fixas av verkstaden till ett lite högre pris. Oavsett så slutar det som sagt med en åtgärd hos verkstaden.

Nu finns det ett företag; Mobilglas.se som åker hem till dig och lagar rutan. Detta är hög service och du behöver inte själv ta dig till verkstaden, eller som jag chansa och vänta tills det är service. Spricker rutan upp så vill du dessutom säkert ha detta åtgärdat så snabbt som möjligt och då underlättar Mobilglas.se detta då du bokar tid och de kommer till dig, eller varför inte till din arbetsplats?

Hur funkar det?

Du besöker Mobilglas.se och knappar in ditt registreringsnummer, sen lite uppgifter om bilrutans skada och om vindrutan ska bytas eller förseglas. Sen anger du var någonstans mobilglas ska komma för att laga bilglaset. Mobilglas kan även laga de andra glasrutorna på bilen utöver vindrutan. Du får sedan ett pris och därefter möjlighet till att boka tid. Har Mobilglas inte avtal med ditt försäkringsbolag så behöver du först kontakta ditt försäkringsbolag för godkännande samt för att få ett skadenummer.

Självklart kan du även ringa till mobilglas för att prata med dem direkt istället, vilket ibland kan vara det enklaste.

Min erfarenhet av att laga stenskott

När jag förseglat stenskott så har resultatet varit blandat men ofta okej, stenskottet syns fortfarande fast mindre och risken för spricka minskar. En gång hade jag dock ett större stenskott som var grovt och nästan stort som en femkrona, vilket är gränsen för att man ska kunna försegla det. Jag lät ändå försegla stenskottet. Men straxt därefter sprack det vidare ändå en bit. Därmed blev det senare ett vindrutebyte. Fördelen med det är att det blev en enorm skillnad då den utbytta vindrutan hade många repor och den nya var kristallklar, så det kändes lyckat ändå. Så länge man har försäkring för glasskada så är kostnaden hanterbar.

Bekvämt byte av vindruta, försegling av stenskott

Oavsett om du ska byta vindruta eller försegla ett stenskott så är det praktiskt och bekvämt att Mobilglas finns och kan komma till dig! Besök www.mobilglas.se för bokning.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.