När vi gick ut genom vårt kvarter så möttes vi av följande syn: En Ferrari krockad både fram och bak. Runt hörnet stod en lastbil uppställd med stora krockskador i fronten. Det måste ha smällt rejält och dessutom med fler bilar än de som stod kvar när vi kom.

Hastigheten på denna gata är 30 km/h och man kan lätt anta att det gått lite snabbare än så vid detta tillfälle.

Ägaren av denna Ferrari bör nog fundera på att byta bil efter detta. Ferrari bilen stod på parkeringen som löper längs med gatan så jag vet inte om den blivit påkörd där eller flyttats dit efter krocken. Det som tala för att den blivit påkörd när den kördes på gatan är att den blivit krockad både fram och bak. Det som talar för att den blivit påkörd när den stod parkerad längs vägen är hur alla delar ligger runt bilen, det ser ut som att ingen rört dessa. Tänk då att komma ut på morgonen och se sin Ferrari krockad så här!

Tittar man på lastbilen så är skadorna så pass stora och högt upp att det är svårt att tro att det är krocken med Ferraribilen som enbart orsakat detta. Troligen har flera bilar varit inblandade.

I samband med brobygget över järnvägen till nya Friends Arena så har trafiken letts om genom vårt område i hela 2 år, detta hände mindre än en månad efter att den tillfälliga trafikomläggningen skett. Numera åker lastbilarna tätt genom området. När det inte är helt igenkorkat med trafik på eftermiddagen så går det istället undan på gatan som är belagd med 30km/h i hastighetsgräns. Det tutas dagligen mellan bilarna, jag inkluderad. Denna gata passerar våra barn dagligen till och från skolan. Känns inte riktigt bra. Dålig planering av brobygget tycker jag.

Men bilindustrin tjänar väl på detta då fler kanske får byta bil…

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

4 Kommentarer

  1. erik

    Tack och lov så ser det ut som en glasfiber replika av en ferrari,

    dvs en pontiac fiero

    Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.