Är Renault Captur ett bra begagnatköp?

En Begagnad Renault Captur kan visst vara ett bra köp. Captur är en av de senaste årens populärare småbilsmodellerna. Kombinationen liten bil, prisvärd och SUV-känsla är ett lyckat koncept som Renault var tidigt ute med. Renault Captur är crossoverbilen som alla andra biltillverkare missade och det tog dem flera år att komma ifatt. Detta gör att nu börjar Renault Captur komma ut på begagnatmarknaden på allvar och kan köpas billigt.

Så hur bra kan en Renault Captur vara som begagnad? Vi har testat bilen som ny och den har gett ett bra intryck för att vara en småbil. Den högre markfrigången gör bilen bekväm att träda in i. Högre takhöjd inne i bilen ger en bekväm upprätt körposition och kupen upplevs rymligare och luftigare. Detta är de största styrkorna hos Renault Captur som ändå är en mindre bil.

Benutrymme bak och lastutrymmet är begränsat men baksätet är flyttbart vilket gör bilen mer praktisk än lillasyskonet Clio. Instrumenteringen var riktigt modern när bilen kom vilket den lider lite av idag när konkurrenter gått förbi avseende detta. Men sett i begagnatperspektiv så är Renault Clio fortfarande moderna och ligger i framkant om man jämför med lite äldre bilar. Troligen har alla bilar GPS-Navigering då detta är standard hos alla bilar som har manuell-AC eller bättre. Standardstereon är ingen höjdare men lyssna på lite vardagssnack i radio går okej.

Det finns två motorer, 0,9 TCe på 90 hk och en kraftfullare på 120 hk, båda bensinare och har kamkedja. 90 hk motorn är inte speciellt rolig att köra. 120 hk med automat desto trevligare, automatlådan är riktigt bra.

Så hur är då Renault Clio som begagnad Är Renault Clio ett bra begagnatköp?

Renault har höjt sin kvalité rejält senaste åren och det dåliga ryktet från gamla tider är delvis idag ofärtjänat. Det är fortfarande inte en Toyota, vilket inte heller många andra dyrare bilmärken är. Rostskyddet hos Renault Captur är bland det bästa på marknaden idag och är i absolut toppklassm bra för svensk storstadstrafik med slaskiga saltade vägar.

I ViBilägare 13, 2018 står det följande om begagnade Caputr:

De flesta elektronikdelarna kan spöka och fälkällor är många. Krångel med multimediasystem, backkamera, klimatanläggning m.m. har rapporterats. Motorfelslampan har börjat lysa omotiverat. 120 Hk motorn har ibland haft hög förbrukning av motorolja, i några fall har Renault till och med bytt motor på garanti av detta själ. Bensinmotorerna har kamkedja som vanligen inte behöver bytas under bilens livslängt, i enstaka fall har oljud från kamkedjan uppstått vilket gjorts att kedjan ändå behövts bytas ut. Det är inte vanligt men dyrt att fixa om problem uppstår.

Knackande ljud från fjädring förekommer vilket beror på slitna chassidelar som får bytas ut. Slitage förkommer förstås på alla bilar i olika omfattning.

Återkallelser för årgärder på olika årsmodeller av Captur som Renault gjort:

  • 2017: Sprickor i framhjulsnav kund bildas med resultat att framhjulsnav kunde gå sönder och hjulet trilla av.
  • 2013-2014: Problem med strålkastarnas höjdsjustering åtgärdad, åtgärd mot bromsvätskeläckage.
  • De flesta tillverkade till 2017: Kalibreringsfel i motorstyrning åtgärdad

Bilprovningen: Renault Captur klarar sig bättre än medelbilen, svaghet är att bromsarna slits snabbare än normalt

Rostskyddsbetyget vid kontroll blev högsta möjliga, 5 stjärnor.

Summerat

Renault Captur kan bli ett riktigt bra begagnatköp. Prisvärd och bekväm för föraren. Rostskydd i topp. Renault varumärke är fortfarande ganska dåligt värderat vilket ger möjlighet till bättre begagnatpris. Största risken är strul med elektronik, som så många andra…Räkna med att få byta bromsarna då och då.

Läs mer: Bytabil.net nybilstestar Renault Captur

Nyttjad källa: ViB nr 13, 2018

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.