Med Kias nya GTI-bil vill företaget ta sig in i det lite sportigare segmentet, men samtidigt är Kia Pro Cee’d GT inte för sportig utan har även andra fördelar såsom utmärkt komfort och hållbarhet som är något av det Kia är kända för. En alltför extrem bil hade gjort att Kia lämnat sin vanliga nisch och de väljer istället att hålla sig någonstans i mitten.

Motorn i Kia Pro Cee’d GT har 204 hästkrafter och kan nå upp till 230 km/h. På 7,7 sekunder går man från 0-100 km/h och den drar 0,74 liter bensin per mil. Eftersom Kia tidigare fått vissa klagomål om ljudnivån i sina bilar så har däcken valts ut speciellt för att göra bilen tystare. Stötdämparna är också bättre och motorljudet starkare för en ökad sportig känsla.

Till utseendet är det också en sportig bil med bland annat två avgasrör, ett rött horisontellt streck framtill och större fälgar. Man kan också välja till en plusvariant där några av tillvalen är panoramasoltak, navigationssyetem och regnsensor. Inuti är bilen utrustad med bland annat Recarostolar som man sitter mycket bekvämt i samt svarta detaljer och klädsel i mocka och läder. Ingår gör också parkeringssensor och en display på sju tum. Även i baksätet sitter man bra och det är tillräckligt rymligt även för de som är lite längre.

Kia Pro Cee’d lanserades i Sverige i augusti 2013 och priset börjar på 219 900 kronor. Modellen kommer finnas i tre varianter: GT, GT Plus samt GT First Edition.

Denna bilmodell är en av de billigaste  GTI-modeller som finns att hitta på marknaden, och kan vara ett bra alternativ för den som vill ha en billig och stabil lite sportigare bil. Den som är ute efter en GTI-modell som verkligen gör skäl för namnet bör dock kanske välja något annat märke.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.