Då har jag bytt däck till vinterdäck idag. Egentligen skulle jag velat byta bil, men det fick räcka med att byta däck denna gång 🙂

Det känns skönt att ha däcken på i god tid innan snön kommer. Dubbdäck har jag idag, men nästa gång blir det dubbfria däck. Inte för att jag vill ha det utan för att allt pekar på ökade förbud och skatter för dubbade bildäck. Men en sak är bra med dubbfria däck, det är att det bidrar till mindre upprivna partiklar från vägen och däcken. Bor man i stan som vi gör numera så är giftiga partiklar en viktig fråga. Men även i stan så kommer dagar då bilar utan dubbar har svårt att komma upp för uppförsbackar som är hala av hårt packad snö och is. Då är man glad att man fortfarande har dubbdäck, men dessa dagar är faktiskt ganska få i stadsmiljön.

Jag gjorde det enkel och tog däcken till verkstaden som bytte dem åt mig, medan jag fick gratis fika med tillhörande fikabröd. Tack för det Upplands Motor i Akalla! 300kr kostade kalaset.

När jag väntade passade jag på att gå och kolla på deras både nya och begagnade bilar. Idag såg jag inget intressant erbjudande alls, jag undrade nästan om jag var blind för på deras hemsida kryllar det med mycket bra erbjudanden på nya bilar. Dessa erbjudanden skyltade de inte speciellt synligt med i bilhallen, konstigt. På hemsidan kan man läsa om s60 och v60 för 209.000 respektive 219.000kr och V70 för 239.000kr. Nästan i nivå med finanskrisen 2009 då man fick många byta bil känslor, och slog till dessutom. Nej, skärpning Upplands Motor bättre reklam i bilhallen måste ni ha, alla vill inte köpa dyra dieselbilar heller!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.