Nu när många börjar byta däck samt köpa nya vinterdäck så bör man fundera på kommande regleringar av dubbdäck. Mycket pekar på att  det redan under 2013 kommer att införas en avgift för att köra med dubbdäck i Stockholm. Som vanligt så är politikerna så ivriga att införa regler att vi konsumenter inte har en chans att vet vad som gäller inom en resonabel framtid. Hur stor ska avgiften vara? 1800kr per år är ett förslag. Hur stor omfattning blir det? Är det Stockholms innerstad eller hela Stor-Stockholmsområdet som avgiften gäller?

Åker du mycket i Stockholm och ska köpa nya vinterdäck så bör du i alla fall ha i åtanke att det är mycket troligt att det inom kort kommer att kosta att köra med dubbdäck där.

Läs mer på DN.

Förresten, tänk om man kunde byta bil varje säsong istället för däck. Först har man en cool sportbil på sommaren och sen har man en praktisk 4-hjulsdriven bil för vinterhalvåret. Det vore något det, om man hade en stor villa med garage.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.