Fords marknadschef Jim Farley i USA har gjort ett ofördelaktigt avslöjande.  Han har meddelat att Ford vet precis vad du gör och hur fort du kör och när du bryter mot lagen, “Vi har ju GPS i din bil”, “Och jo, vi säljer inte dessa uppgifter”. Jim Farley har senare fått ta tillbaka uttalandet och Ford har gått ut med uppgifter om att de inte spårar deras kunder och att data inte skickas vidare från bilen utan ägarens godkännande. (Läs artikeln skriven av Auto Motorsport här)

Yeh, right, sure! Eller vad tror du? När det kommit ut uppgifter om att NSA spårar allt och alla så varför inte bilarna också? Men förvånad behöver man knappast vara i dagens läge. Det som framkommit den senaste tiden är bara bekräftelse på något vi innerst inne egentligen vetat om. Men för oss privatpersoner i normala vardagsmiljöer så spelar det nog ingen större roll. Tekniken hjälper ju oss väldigt mycket samtidigt och gör mycket nytta.

Men lite roligt är det ändå, speciellt att någon säger så i dessa tider. Budskapet och innebörden i budskapet var säkert något helt annat egentligen.

Vi lever i ett samhälle där det mesta kan spåras idag. För det mesta är det bra och hjälper både dig och mig i vardagen. Det hjälper myndigheten att lösa brott. Men sen finns det förstås tillfällen då detta kan missbrukas och användas med oärliga syften.

Vad tycker du? Känns det obehagligt? Ska du slänga ut din GPS ur bilen nu och ta fram kartboken istället?

Förresten, varför inte spana in några av de biltester jag gjort här på bloggen? Det finns några bra Fordbilar där som kan köpas både med och utan GPS om du vill.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.