Tidigare idag var byta bil bloggens bil kanske Sveriges smutsigaste bil. Det finns fördelar med detta också, ingen vill komma i närheten av bilen.

Det var verkligen dags att ta sig till biltvätten alltså. Jag körde till en tvätt som har högtrycksspruta som man köper poletter till. Först så använde jag dock avfettningsmedel, rejält. Här har jag märkt effekt på billigare avfettning och lite dyrare. Det dyrare fungerar avsevärt bättre. Kanske gör en test av detta och dokumenterar framöver.

Så här gjorde jag:

1: Avfettning, rejält.
2: Högtrycksspoling med vatten blandat med avfettning (Denna avfettning räcker inte i dessa dagar dock, varför extra behövs)
3: Ytterligare manuell avfettning på utvalda fläckar.
4: Högtrycksspolning med vatten

Tidigare har jag fått hjälpa till med svamp, men med det nya avfettningsmedlet “Prick Fritt” så blev resultatet förvånansvärt bra utan svamp, för i dessa kalla dagar vill man inte gärna tvätta med svamp.

Klart. Nu är vår Renault Megane ren igen. Känns skönt, tills imorgon eftermiddag ungefär…

Byta Bil Bloggens Renault Megane

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.