Har du gått och tittat på Ford Focus och Renault Mégane och funderat vilken av dem som är bäst? Ja de är ganska lika i storleken och båda har fem års garanti. Prismässigt ligger de i samma klass och varierar lite beroende på olika kampanjer. Ford Focus bygger på en nyare plattform som också delas av nya Volvo V40. Ford Focus har tillgång till nyare och mer utvecklad teknik jämfört med Renault Megane. Å andra sidan har Renault exempelvis ett bättre Rostskydd och mer körglädje i sin 1,6 dCi dieselmotor jämfört med Ford Focus EcoBoost.

Då jag har provkört båda dessa bilar efter varandra så passade jag på att skriva ihop ett jämförande test mellan dessa två bilar. Funderar du på att byta bil till någon av dessa två så kan den vara intressant all läsa, tänk bara på att båda bilarna jag testat och jämfört har kraftfullare motorer än basmodellerna. För mig vann Ford Focus komfortpriset medan Renault Megane var vinnare av priset för körglädje och bränsleförbrukning, läs hela jämförande testet som är publicerat hos Facit, tryck här. (Öppnas i nytt fönster)

Fakta om Ford Focus 125hk Titanium. Fakta om Renault Megane 1,6 dCi Bose Edition

focus_vs_megane

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

3 Kommentarer

 1. Örjan

  Bra artikel. Har testat focus med 125hk Ecoboost motor men köpte själv focus med 150hk FFV Ecoboost och jag ångrar mig inte. 125hk funkar bra i fiesta och b-max som jag också provat. Körglädjen från första focusen är tillbaka i generation 3 och 150hk motorn gör bilen rättvisa. Skillnaden i förbrukning är marginell. Vinnare= Ford Focus!

  Svara
  • Joakim

   Ja med 150 hk så börjar nog Focusen bjuda upp till dans! Kul att du köpte den./Joakim

   Svara
 2. Farzad

  Mycket bra artikel. Lättläst och underhållande.
  Jag skulle välja Forden då jag tycker bättre om förarmiljön i Forden- Hela bilen känns lite modernare. Dessutom är jag lite skeptisk mot fransk teknik.

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.