Sommarspecial

Nu är semestern här och oavsett om jag är hemma eller inte så kommer semestern inte att tillbringas på internet. Så nu blir det ett litet mindre sommaruppehåll. Sen kommer jag återkomma med några bilar som i bensinform ger dieseln en match. Det senaste för bensinbilarna är “downsizing + turbo” samt avstängningsbara cylindrar.

Så fram till dess: Finns det någon bättre bil för sommarkörning än Ferrari Daytona?

En av mina favoriter är just Ferrari Daytona cabrolet. Anledningen är två: Den är fantastiskt snygg, faller mig i smaken 100%, samt Miami Vice känslan. Jag älskade Miami Vice och denna bil körde Sonny och Tubbs i de första säsongerna. Både snygg och Miami Vice känsla alltså. Svart ska den vara!

Denna bil är en raritet som inte gjorts i så många exemplar och extremt svår att få tag i. Så drömmen om en Daytona kommer nog aldrig att förverkligas. Möjligen kan man kanske få tag i en replika men det gäller att inredningen känns rätt och 70- 80-tal, just speciellt inredningen med instrumentering kan skilja på replikor mot orginalen. Motorn i Daytona-replikorna är för det mesta från Corvette, och det kan man ju helt klart leva med.

Bilen ska köras med ljusa bomullsbyxor, vit kavaj, rosa eller mintgrön t-shirt, vita seglarskor alt likvärdig sko variant som ligger väldigt nära ett par damskor utan klack i designen. Samt barfota i skorna.

Lite fakta om bilen: Tillverkades mellan 1968-1973. 12 cylindrig. 352Hk. Den gjordes också i Cupe format, dvs med fast tak. Cupen är OK i designen men absolut inte lika snygg som cabben.

Jag skulle lätt byta bil till en Ferrari Daytona, med hela familjen får ju inte plats i den tänker ni. Jaja, några får väl ta bussen då…

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.