Folksam rekommenderar dubbfritt i mellersta och södra sverige

Dubbfritt: Folksam har gjort en sammanställning baserad på flertalet däcktester som genomförts av olika media. Över 100 däcktester mellan 2012-2018 har gåtts igenom. Bilden de fått är att de nordiska dubbfria däcken har utvecklats så pass att de idag kan klassas som utmärkt val i mellan och södra sverige. Förbättringen som skett de senaste åren visar på 19% bättre grepp på is samt 14% bättre grepp i snö. Detta är baserat på bromssträcka.

Dabbat: Dubbdäcken har utvecklats åt det sämre hållet, de har förvisso blivit 3% bättre på is men samtidigt har de fått 12% sämre grepp i snö.

I Norra Sverige rekommenderar Folksam att bilisterna har dubbdäck då de har 10% bättre isgrepp jämte dubbfria däck. I norra Sverige är det mer snö som ofta är pckad och dessutom mer isiga vägar.

Källa: Vi Bilägare 17, 2018/Folksams forskare Anders Ydenius

About The Author

Mitt namn är Jenny och jag hjälper i första hand till med de sociala medierna för BytaBil.net. Därutöver skriver jag även artiklar om intressanta bilprodukter. Jag tycker bilar är intressanta då de bidrar till mycket nytta och nöje i vardagen, speciellt för oss som bor en bit utanför storstan.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Bilnytt

Renault lanserar nya motorer, vi har testat!

En ny motorgeneration är född! Kommer finnas i Renault, Dacia, Nissan & Mercedes bilar

Effektivare, bättre för miljön och kostnadseffektivare i samarbete med Renault, Nissan och Daimler!