Folksam rekommenderar dubbfritt i mellersta och södra sverige

Dubbfritt: Folksam har gjort en sammanställning baserad på flertalet däcktester som genomförts av olika media. Över 100 däcktester mellan 2012-2018 har gåtts igenom. Bilden de fått är att de nordiska dubbfria däcken har utvecklats så pass att de idag kan klassas som utmärkt val i mellan och södra sverige. Förbättringen som skett de senaste åren visar på 19% bättre grepp på is samt 14% bättre grepp i snö. Detta är baserat på bromssträcka.

Dabbat: Dubbdäcken har utvecklats åt det sämre hållet, de har förvisso blivit 3% bättre på is men samtidigt har de fått 12% sämre grepp i snö.

I Norra Sverige rekommenderar Folksam att bilisterna har dubbdäck då de har 10% bättre isgrepp jämte dubbfria däck. I norra Sverige är det mer snö som ofta är pckad och dessutom mer isiga vägar.

Källa: Vi Bilägare 17, 2018/Folksams forskare Anders Ydenius

About The Author

Mitt namn är Jenny och jag hjälper i första hand till med de sociala medierna för BytaBil.net. Därutöver skriver jag även artiklar om intressanta bilprodukter. Jag tycker bilar är intressanta då de bidrar till mycket nytta och nöje i vardagen, speciellt för oss som bor en bit utanför storstan.

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.