Sveriges billigaste bil med Sveriges billigaste automatväxellåda

Dacias kunder och spekulerande kunder har länge efterfrågat automatlåda till bilarna. Just det, Dacia har hittills inte erbjudit någon bil med automatväxellåda i Sverige. Denna nyhet är därför efterlängtad och många säger nog “ÄNTLIGEN!”. Men, ja det finns såklart ett men med i bilden. Automatlådan kommer endast till 0,9 TCe bensinmotorn, vilket också innebär att det fortfarande inte går att få automatväxel till Dacia Duster då den inte säljs med någon 0,9 TCe motor. Så Dusterägarna får längta vidare ett tag till.

Automatlådan kallas för Easy-R AMT vilket står för Automatic Manual Transmission. Jag gissar lite här att det rör sig om en så kallad “Robotlåda” en vanlig manuell växellåda som modifierats och den manuella spaken har gjorts om och styrs med automatik istället.

För dig som är ute efter Dacia Sandero eler Dacia Logan så finns alltså numera automatväxellåda som tillval, priset är rekordlåga 5000 kr för automattillägg till 0,9 TCe.

dacia-automatväxel 0_9TCe

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.