Toyota Miari är bilen som ska ta Toyota till framtiden, Mirai betyder också just “framtid”. Vem vill inte köra på vatten? och ännu hellre enbart på vattenångan, det vore väl något? I detta fall tankar man dock bilen med vätgas men utsläppet som kommer ut från bilen sker i form av vattenånga. Miljövänligt så det slår! Nackdelar, säkerheten för gastanken och inte minst bilens pris. Säkerheten säger man sig ha löst och priset på bilen är på väg nedåt. Toyota Mirai tankas alltså med vätgas och drivs av en elmotor. Tankning uppges gå på knappa fem minuter och körsträckan är lika som en vanlig bil. Toyota känner sig nu så pass redo att man kommer lansera Mirai fullt ut under 2015.

Toyota mirai

Elbilen har förvisso ett litet försprång men får nu en mycket intressant konkurrent i miljöklassen som ska ta bilen mot framtiden. Det som återstår är priset, tankstationer och frågan om hur vätgasen utvinns och tillgången på densamme. Etanolen fick kritik för framställningen som ett exempel, jag själv kan bara konstatera att jag har mycket att lära kring detta med vätgas jämte elbil.

Designen på Toyota Mirai ser ju lite tuff ut, speciellt för att vara från Toyota.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.