Nu har drygt 130 personer fyllt i webbundersökningen här på bytabil.net. Frågan gäller vilket bränsle du skulle välja om du bytte bil idag. 56% har svarat diesel vilket ligger i nivå med hur det ser ut i bilförsäljningen idag. Diesel är populärt, men sjunker något då bensinbilar lanseras med bränslesnålare motorer. Tyvärr lever inte bensinbilarna upp till bränslespecifikationerna som man skulle önska, speciellt de som är försedda med turbo. Det är för att den standardiserade körcykeln inte riktigt matchar turbomotorer på optimalt sätt.

I undersökningen är det dock bara 23% som skulle välja bensinbil idag, detta är ett rejält tapp om man tittar en sådär 10 år bak i tiden.

Lite kul är det att på plats 3 kommer etanolbilen, med 8% som skulle välja. Troligen är detta på grund av att det ändå anses vara ett miljövänligare bränsle även om kritik finns på den fronten. Men kanske mest troligt är ändå att Etanolen är billigare att köra på och bilarna har sjunkit i pris så pass mycket att det nu blir en bra affär att köpa dessa begagnade.

Hybrid hamnar på 4% och sist elbil på 2%. Hybridbilar trodde jag själv skulle ligga högre än exempelvis Etanolbilar.

Därmed pausar vi undersökningen för denna gång

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.