Köpa bra vinterdäck till svenska bilar

Bra vinterdäck för svenskt klimat är viktigt att ha. Internet är en oslagbar källa för dig som söker fakta om nya däck och bra pris på nya vinterdäck.

I samarbete med Alvén Ingvarsson

Alvén och Ingvarsson är en däckhandlare som funnit länge och som har erfarenhet inte bara av däck utan även av att sälja däck. Onlinehandel kräver att företaget har erfarenhet och koll på lager och frakthantering vilket Alvén och Ingvarsson har, så besök deras webbsida för att ta del av deras utbud av vinterdäck.

Mitt personliga favoritmärke avseende vinterdäck är Nokian då jag vet att de klarar däcktester väldigt bra samt att de lägger ner mycket tid på forskning i nordisk miljö. Nokians däck finns att köpa hos Alvén & Ingvarsson tillsammans med många andra bra däckmärken.

Hos Alvén & Ingvarsson kan du fylla i bilens registreringsnummer för att sedan kunna välja rätt däck till bilen. Är du osäker på däckvalet, ring eller skriv ett meddelande till Alven och Ingvarsson!

Dubbdäck eller dubbfria vinterdäck är en fråga som många ställs inför inköp av nya vinterdäck. Vad ska man välja? Dubbdäck känns säkrast är ofta den allmänna inställningen, men i många situationer så är det inte alltid så. I många situationer så har inte dubbdäck några fördelar alls. Största fördelarna dubbdäck har är på is. Det är inte så ofta som man kör på isväg men när det väl händer har dubbfria däck problem. Kör man i stadsmiljö finns det ingen anedning att ha dubbdäck och dubbfria är lika bra och ofta mindre bullriga. Dubfria däck är även bättre för miljö och vägslitage. I södra sverige så är klimatet dessutom mildare vilket gör att dubbfria däck ofta är ett bra val. I norra sverige är det bättre att köpa dubbdäck. Där är det inte heller lika många som kör på vägarna så slitaget blir mindre. Dessutom är sannolikheten mycket låg att förbud mot dubbdäck kommer att införas i norra delen av Sverige. I storstäder finns redan dubbfria zoner vilka kan komma att utökas. Saltning av vägar är vanligt i storstäder vilket också minskar behovet av dubbdäck.

Svenskt klimat kräver annorlunda gummiblandning än europeiska länder som ligger mer söderut. Kallare klimat kräver mjukare gummiblandning för att erhålla bästa köregenskaperna. Undantaget är södra Sverige där man kan överväga att köra på kontinentala vinterdäck. I resterande Sverige rekommenderas vinterdäck för nordiskt bruk.

Det är inte bara gummiblandningen som är av vikt. Mönstret är även detta av stor vikt. Däcktillverkare med lång erfarenhet att utveckla vinterdäck oftast har ett försprång och klarar däcktester bättre än andra märken som exempelvis är från asien. Nokian är en världsledande tillverkare av vinterdäck för kalla klimat. De har lång erfarenhet och testar även däcken i verkliga vinterklimat. Det är mycket mera forskning kring däck än man kan tro. Senaste åren har även egenskaper som bullernivå samt miljökrav tillkommit vilket kräver nytänkande från däcktillverkarna.

Slitage är en egenskap som ofta är svår att kombinera tillsammans med bra köregenskaper. Däcktillverkarna får jobba hårt för att så många egenskaper som möjligt ska få bra resultat hos däcken. Men full pott är ofta en omöjlighet att uppnå varför tillverkarna får göra många tester för att komma fram till en kombination som ger bästa möjliga egenskaperna för alla situationer.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.