Nyligen läste jag att BMW är på gång att ta fram framhjulsdrivna, högbyggda, 3-cylindriga och familjebilar samt att de slutar med sina stora 6-cylindriga motorer till förmån för mindre motorer med Turbo. Fortfarande kommer det finnas en hel del modeller med kraftiga fartresurser förstås men man kan inte längre motstå de mer bränsleeffektiva turbomotorerna. I vissa fall handlar det om miljökrav också. Men de anger att de kanske trots allt behåller någon 6-cylindrig motor men dessa modeller blir då betydligt färre. Vi får väl se vad som kommer från BMW framöver.

Men om de börjar med framhjulsdrivna bilar så blir det ännu färre slirande bilar att titta på under snöiga vinterdagar. För det har varit många BMW bilar som haft grova problem att ta sig in och ut från parkeringarna på vår gata. Jag har flertalet gånger sett BMW ägare samla ihop förbipasserande som knuffat ut dem på gatan, ibland går det fort ibland får många personer hjälpa till. Mer eller mindre provisoriska spadar eller fantasifulla verktyg letas också fram, ett paraply kanske kan få bort lite is runt däcken? Sopskyffeln i plast som finns i vår entré brukar också vara ett populärt men dåligt alternativ till spaden. Ja, jag får erkänna att detta är ett litet vinter nöje som nu riskerar att bli allt mer sällsynt.

Det är väl så att man vill även nå ut till kundgruppen som vill byta bil till en mer praktisk, flexibel, bensinsnål bil trots allt. Mercedes A och B-klass har exempelvis visat framgångar utan att det skadat varumärket att ha denna biltyp i sortimentet.

Källa: AMS nr22-2012

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.