Problem med Bluetooth streaming för Mini och BMW

Får du inte bluetooth streaming att funka hos din Mini eller BMW, du är inte ensam! När man Googlar så hittar man massor som har dessa problem. Vi har också haft problem i några fall, och tyvärr så i vissa fall så stöjs inte Bluetooth streaming healt enkelt hos dessa bilar, trots att de är relativt nya!

Vi tog kontakt med Mini/BMW via deras officiella hemsida och de svarade inom ett arbetsdygn, mycket bra. Vi fick en länk till en sida där man kan knappa in de sista siffrorna i VIN nummret och få besked vad som funkar och inte: https://www.bmw.se/sv/sidfot/uppkopplade-tj%C3%A4nster/mjukvaruuppdateringar.html Tyvärr är det ändå inte så lätt att tolka informationen där men det är ett steg på vägen. Vi fick även beskedet från Mini att om bilen inte stöjer detta så kan man inte heller göra något i efterhand, inga programvaruuppdateringar finns för detta.

Vi började i alla fall kolla upp bilen vi hade problem med och kom fram till att hos denna bil så stödjs helt enkelt inte streamingtjänst via bluetooth, telefonsamtal fungerar enbart. Bilen i detta fall är en Mini Cooper D årsmodell 2015, Chilli paket men inte några utökade Connected tjänster och inte heller någon extra stor display, utan bara den mindre standarddisplayen. Trots att denna bil bara är 3 år gammal så stödjs alltså inte streaming. Äldre generationers bilar likt vår tidigare bloggbil Renault Megane årsmodell 2013 stöjder detta likaså många fler vilket upplevs som lite dåligt, fast tyvärr ganska vanligt hos premiummärken. Fortfarande idag 2018 så får man betala drygt 2000 kronor om man vill ha stöd för Apple Carplay i en Mini, hos flertalet andra billigare bilmärken är det standard.

Den telefon vi testat var en Samsung Android A6 och vanliga buetooth telefonsamtal funkar bra. Vi testar även en Iphone 6 och denna kan inte koppla upp sig alls mot bilen. Trots att det faktiskt står hos BMW/Mini kollen att den stöjer Iphone 6. Detta problem uppstod även tidigare i en BMW 740 där en Iphone inte alls kunde etablera en blutetooth uppkoppling med bilen. Inte heller via USB sladdinkoppling funkar, vilket till och med står i bilmanualen att det ska funka med Iphone.

Summeringen är att bara för bilen stöjer bluetooth så är det inte klart att den stöjer ljudstreaming, samt att bluetooth uppkopplingsproblem finns hos BMW/Mini.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.