bagagerumsmattaBagagerumsmattor som är bilmodellanpassade är ofta dyra att köpa i orginal. Måttanpassade bagagerumsmattor är dock ofta det enda alternativet om man vill nyttja bilens lastutrymme maximalt. Speciellt barnfamiljer har nytta av en bra bagagerumsmatta. När barnvagnen ställs in i bilen och är full av snö som sedan smälter så är det viktigt att bagagerumsmattan samlar upp allt vatten och att det inte rinner ut vidare i bilen.

Även i andra fall så är en bagagerumsmatta bra att ha. Ställer man in smutsiga saker i bilen ofta eller bara inte vill ha onödigt slitage så är detta bra att ha.

Man brukar kunna välja mellan tyg och gummimattor. Tygmattor är mer för dem som bara inte vill slita på bilen. Gummi/plastmattan skyddar bilen från smuts och vatten upp till en viss mängd.

Orginalmattor från biltillverkarna kostar ofta över 1000 kronor. Men det går att hitta alternativ som är billigare. Ett exempel på detta är Skruvat.se som säljer billiga modellanpassade bagagerumsmattor i plast.  Dessa mattor är billigare än orginal men kostar fortfarande en del vilket det ändå kan vara värt om man vill nyttja bilens lastutrymme till max.

Vill du komma undan ännu billigare kan du köpa en universal bagagerumsmatta som du klipper till själv, då kommer du undan med endast 187 kronor.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.