Jag har testat 21 bilar under 2013. Det är långt ifrån alla på marknaden så denna utnämning är givetvis inte helt rättvis utan är baserad på de bilar jag testat under det gångna året, se mina biltester 2013 här.

Det finns ingen bil som har allt. Vill man sitta högt i en SUV så får bilen en högre tyngdpunkt och blir ofta lite vingligare och känns inte lika stabil i skarpa sängar, dessa bilar är ofta också tyngre och har högre bränsleförbrukning. Vill man åka riktigt sportigt så är det en liten bil med så stor motor som möjligt, dessa bilar är å andra sidan väldigt hårda i fjädringen och har extrema lågprofildäck. Vill man ha en liten och smidig stadsbil så kommer man ofta billigare undan i inköpspris och får lättare att hitta passande parkering, men bilen rymmer inte lika mycket. Vill man åka bränslesnålt så kan man inte ha en motor med många hästkrafter.

En bra vardagsbil har lagom av det mesta men sticker inte ut på någonting. Denna biltyp är ofta ett mycket bra bilval.

Den bästa bilen jag testade under 2013 blev Volvo V40 D4. Anledningen är att Volvo V40 har en fantastisk körkänsla och teknik i världsklass. Bilen är förvissa något liten men har ändå ett hyfsat lastutrymme. Bilens svaghet är baksätet och att det är tveksamt om en barnvagn får plats.

Volvo V40 cc (10)

Andra utmärkelser från mig gick till: Prisvärdast 2013: Skoda rapid, Sportigast 2013: Ford Fiest ST

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.