Volkswagens dieselskandal börjar närma sitt slut. Nu lanserar Volkswagen åtgärd för de dieselmotorer som har haft manipulerad mjukvara som gett högre utsläpp än tillåtet vid vanlig bilkörning. Åtgärden utlovas nu dessutom inte påverka bilens prestanda. Detta har också kontrollerats och konstaterats av den Tyska transportstyrelsen (KBA).

volkswagen service

VD har bytts och stämningar hänger fortfarande i luften. Det viktigaste är dock i slutändan vilka åtgärder ska genomföras? Många bilägare har varit oroliga att deras bilar ska kallas in för modifiering av Volkswagen med resultat att bilens prestanda samt bränsleförbrukning ska försämras. Nu är åtgärden klar och Volkswagen utlovar inga försämringar för bilägarna. Först ut för kontroll var Volkswagen Amarok som har en dieselmotor på 2.0 liter (TDI). Denna har kontrollerats av KBA som också fastställt att bilens prestanda, bränsleförbrukning, ljudnivå och koldioxidutsläpp inte påverkats (Utöver att motorns utsläppsvärden nu ska uppfylla kraven).

I nästa steg införs denna åtgärd på 1,2-liters, 1,6-liters och 2,0 liters EA189 motorer i övriga bilar. Först kallas Amarok, därefter Passat. Åtgärdskampanjen pågår under 2016.

Åtgärden är kundvänlig och tar mindre än 45 minuter vilket kan kombineras vid ordinarie servicetillfälle. Kunden hålls skadelös för åtgärden.

Der neue Volkswagen Passat Variant

Källa: Volkswagen

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.