Bilen har kommit att bli helt oumbärlig i vår moderna värld. Bilar drivs som bekant vanligtvis av antingen el eller fossila bränslen. Och även om elbilarna har börjat ta ett allt större utrymme på marknaden, har de fortfarande långt kvar innan de fullt ut kan ersätta bensin- och dieseldrivna fordon.

Om du dagligen färdas i din bil bör du budgetera för en viss bränslekostnad varje månad. De stigande priserna på drivmedel har för många bilägare börjat bli kännbara i plånboken. Därför är alla metoder som kan hjälpa dig att sänka drivmedelskostnaden välkomna.

Ett av de mest effektiva sätten att ta kontrollen över bränslekostnaderna är att använda sig av ett bensinkort. Med detta kort kan du nämligen inte bara köpa drivmedel direkt vid pumpen – du kan även erhålla diverse förmåner genom att tanka med kortet.

Nedan listar vi några av de främsta fördelarna med drivmedelskort. För att jämföra priser på olika kort rekommenderar vi att du klickar dig vidare till https://www.alltomkreditkort.se/bensinkort.

Fördelarna med drivmedelskort

Det finns en rad olika fördelar med att använda ett bensinkort för att tanka bilen samt i samband med inköp på bensinstationer:

  1. Tanka utan kontanter eller bankkort – Med ett bensinkort kan du tanka dygnet runt på en uppsjö av bensinstationer runt om i landet. Detta utan att behöva använda dig av sedlar eller ditt vanliga bankkort. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att övertrassera ditt bankkonto – drivmedelskort låter dig ofta tanka på kredit.
  2. Ta kontrollen över dina bränsleinköp – Bensinkort har vanligtvis en kreditgräns som gör att du effektivt kan begränsa dina bränsleinköp till önskad nivå. Genom att alltid använda ditt drivmedelskort när du tankar får du dessutom en bra översikt över dina månatliga kostnader för drivmedel.
  3. Handla förnödenheter med bensinkortet – Du är inte begränsad till att enbart köpa drivmedel med ditt bensinkort. Faktum är att du även kan använda kortet för att köpa kaffe, korv, kioskvaror och andra förnödenheter på bemannade bensinstationer.
  4. Få rabatt på drivmedel– Den kanske enskilt främsta fördelen med att införskaffa ett drivmedelskort är den rabatt på drivmedel som detta erbjuder. De flesta bensinkort ger dig nämligen ett prisavdrag på omkring 15 öre per liter. Om du kör många mil per månad eller har en bränsleslukande bil kan detta göra en betydande skillnad.
  5. Kredit på alla inköp – Precis som med vanliga kreditkort ger ett bensinkort med kredit dig möjligheten att göra inköp på “krita”. Du har ofta möjligheten att betala dina kreditinköp räntefritt, inte sällan i upp till 30-60 dagar beroende på val av drivmedelskort.

Om du inte redan har ett bensinkort kan det med andra ord vara värt att se över ditt behov av ett sådant!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.