Volvos interiör och bilar är allt lyxigare än förr

Svenska folkbilen och det som en gång var en symbol för folkhemmet  springer vidare för annt fokusera mer på lyx och glamour. Volvo har länge varit tydliga med att deras bilar ska konkurrera med bilmarknadens premiummärken, och då börjar det kosta också! Volvo har även tidigare varit en dyrare bil men snarare hållit sig på en nivå straxt ovan ekonomiklassen. Detta har nu börjat att ändras.

Interiören har aldrig tidigare varit så stilren och lyxig hos volvos bilar som de är idag. Den skandinaviska stilrena och samtidigt trivsamma desigeb har aldrig tidigare kommit bättre till sin rätt än hos Volvos nya bilgenerationer. Volvos bilar har alltid varit komfortabla och bra ergonomiskt och detta kvarstår likt förr. Det är främst den lyxiga känslan så nu fått mer utrymme. Ja, nu kan faktiskt Volvo konkurrera med märken som Audi, Mercedes och BMW. Nu gäller det framför allt att hitta sin egen identitet och inte bara bli ett andrahandsval till de andra bilmärkena. Jag tror Volvo har lyckats med detta också, i alla fall i Sverige. Frågan är hur världsmarknaden tar till sig Volvos nyare lyxigare bilar.

Idag får Volvo fullt utrymme för lyx och design. Detta märks genom att Volvos bilar idag harr fulla möjligheter till exklusiva materialval, orrefors detaljer, ventilerade säten, stereo från Harman Kardon och Bowers and Wilkins.

Vad tycker du? Har Volvo tagit ett för stort steg mot lyx och glamour? Har Volvos bilar blivit för dyra? Skulle de istället hållt kvar fokus på säkerhet och praktiska egenskaper och sålts i begränsade utförande med långa garantier likt Kia som blivit nya folkmärket för privatköpare?

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.