Till hösten 2013 så kommer de första motorerna från Volvos nya motorserie. Då kan det vara dags att åka till din Volvohandlare för en test av dessa, så du har koll tills det är dags att byta bil. Motorserien kallas för: Drive-E.

Huvudtemat med dessa motorer är låg bränsleekonomi. Motorerna blir 4-cylindriga men med högre kraftresurser och lägre bränsleekonomi än samtliga motorer som finns i Volvos program idag. Man kombinerar både kompressorteknik och turboteknik. Kompressorn som är kopplad mekaniskt börjar jobba direkt i låga varvtal och ger karaktären av en större motor, turbon kommer in i lite högre varvtal för att öka effekten. Dieselmotorerna ligger på mellan 120 och 230 hk, det blir två dieselmotor versioner som ersätter hela åtta versioner som finns idag.

Först ut är tre motorer: Bensin T6 306 hk, bensin T5 245 hk och diesel D4 181 hk. Växellådorna blir 8-stegad automat och 6-stegad manuell. Det är Volvo V60, S60 och XC 60 som är först ut att få dessa motorer.

Motorerna är anpassade för att kunna användas tillsammans med elmotorer.

Detta låter bra, exklusivt och dyrt. Men smakar det så kostar det, så har det alltid varit. Värt att testa är det i alla fall!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.