Active Info Display:

Volkswagen har precis som många andra börjat ta fram helt digitala instrumentpaneler till förarpanelen. Volkswagen Active Info Display är en digital färgdisplay som kan köpas som tillval istället för den klassiska analoga förarpanelen, analog visning använder fysiska visare för varvtal och hastighet. Den nya panelen har datagrafik som visar hastighet, varvtal, färddator och mycket mer.

Volkswagen active info display 5

Volvo var tidigt ut med digitala förarinstrument. Volvo använder sig av tre varianter av klassisk förarvisning som har mindre anpassning för eco-driving och så vidare. Volkswagen har med sin digitala förardisplay Active Info Display tagit allt ett steg längre. Här kan hastighetsvisningen och varvtalsmätaren få ta ett steg åt sidorna för att ge plats åt grafisk info mitt i skärmen. Detta utnyttjas exempelvis genom att visa större GPS navigations visning eller informativ färddator. Även mediasystemet kan ha prioriterad visning i förarskärmen.

volkswagen_active_info_display_2

Nu kan man möjligen fråga sig hur relevant det är att ha stor visning av musikinformation i förarskärmen, visst kan det se snyggt ut med grafisk visning av artister med mera, men detta hör mer hemma i mittpanelen och inte i förarpanelen. I alla fall så har Volkswagen visat med Active Info Display att grafiska skärmar har stora möjligheter att anpassa visning av information till förare beroende på vad som önskas och vad situationen prioriterar. Det ser snyggt ut också, och det viktiga i slutändan är att ge föraren valmöjligheter.

Priset för Active Info Display är ca: 6100 kr, kräver dock att du även har Navigation Discover Pro för 17 700 kr (Utöver navigation ingår då även bl.a. 8 högtalare.)

Se en video-demo som ger dig en bättre koll på hur systemet fungerar:

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.