Vilken bil har bäst kvalité undrar många, alla vill ju köpa en felfri bil om möjligt. Vissa kunder prioriterar bilkvalité framför alla annat när de väljer bil. Så vilken bil går sönder minst? Är Toyota den bästa bilen avseende kvalité? Många vill gärna tro det, tillsammans med Toyotas lyxmärke Lexus.

Kanske tror du Ford, Renault, Citroén och Peugeot är sämst? Kanske tror du att Volkswagen, BMW och Volvo ligger bra till, nej samtliga ligger efter Ford och de franska bilmärkena.

nya bilar

WhatCar har genomfört en undersökning tillsammans med Warranty Direct som är ett försäkringsbolag som bokför statistik över deras försäkringsärenden. Statistiken omfattar 50 000 bilar mellan 3 och 8 år gamla. Det man bör tänka på är att det handlar om den typen av fel som hamnar hos försäkringsbolaget. Här hamnar inte fel som åtgärdas av tillverkarnas Goodwill eller biltillverkarnas garantier som kan vara olika långa, i Sverige upp till 10 år i vissa fall. Här hamnar inte heller fel som inte omfattas av försäkringen och bilägarna själva får ta hand om. Här hamnar inte heller fel som underkänns i besiktning. Det som dock hamnar i statistiken är fel som vanligen är väldigt dyra att laga, exempel på vad som kan omfattas av försäkringen är motorhaverier, klimatanläggningar med mera.

Så vilken är bäst hos Warranty Direct i Storbritannien?

Det är Honda, för nionde året i rad! Den bästa bilmodellen är Honda Jazz. Honda har låg felfrekvens samt när något trots allt händer är de billiga att reparera.

Sämst konstigt nog lyxbilstillverkarna Audi, Porsche, Jeep, Bentley och Land Rover. Speciellt dålig är Audi RS6 som både går sönder ofta och är mycket dyr att laga. Generellt är förstås dessa bilar dyra att laga.

Hela listan, bäst först:

 1. Honda
 2. Suzuki
 3. Toyota
 4. Chevrolet/Mazda (delad plats)
 5. Ford
 6. Lexus
 7. Skoda
 8. Hyundai/Nissan/Subaru (delad plats)
 9. Daewoo/Peugeot (delad plats)
 10. Fiat
 11. Citroen
 12. Smart
 13. Mitsubishi
 14. Kia
 15. Vauxhall
 16. Seat
 17. Renault
 18. Mini
 19. Volkswagen
 20. Rover
 21. Volvo
 22. Saab
 23. BMW/MG (delad plats)
 24. Jaguar
 25. SsangYong
 26. Mercedes-Benz
 27. Chrysler
 28. Audi
 29. Jeep
 30. Alfa Romeo
 31. Land Rover
 32. Porsche
 33. Bentley

Källa: WhatCar/Aftonbladet

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

4 Kommentarer

 1. Ola KS.

  Honda ska vara det företaget som producerar flest motorer i världen. Jag har aldrig ägt en Honda men tycker att många modeller är vackra och coola.

  Svara
 2. Willy

  Varför populära modeller från toyota som corolla/camry/landcruiser/lexus är storsäljande världen över beror på driftsäkerhet/hållbarhet/ekonimi/funktion/andrahandvärde. Häftig tuff snygg design som egentigen inte betyder något i längden kan andra märken hålla på med.
  Bilmekanikern Scotty förklarar varför corolla blev världens mest sålda modell.

  Svara
 3. Tomas

  Själv haft flera Lexusbilar och vart otroligt nöjd med de, det ligger väll egentligen som toyota egentligen? Verkar, enligt listan som att asiatiska märken är bättre!

  Kör en finare mercedes just nu och måste säga att det, trots prisklass har krånglat mer än samtliga Lexusbilar jag kört tillsammans.
  Körglädjen är dock bra mycket bättre i min Mercedes!

  – Tomas

  Svara

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.