Lexus CT200 är den minsta bilen i Lexus modellprogram. Så är CT200 något för den som vill byta bil till en liten premiumbil? Mitt första intryck av denna bil säger Ja, det är det, för den som kan välja bort sportbilskaraktär till fördel för en miljövänligare stadsglidare. Jag sitter bra i bilen, väldigt bra! och den går tyst samt automatväxeln är bekväm att köra även om den steglösa lådan rusar lite i varvtal när man gasar på. Automat är dessutom standard i alla modeller. Utrymmet i baksätet är okej och det finns dessutom hyfsat med lastutrymme sett för en lite mindre bil, Lexus har lyckats bra med fördelningen av bilens utrymmen.

Lexus CT200 (4)

Lexus CT200 har ett grundpris på 240 000 kronor, vilket får klassas som lågt för en hybridbil i premiumklassen. Standardutrustningen är inte heller dålig, fast som det sig bör i premiumklassen så finns det flera versioner där den dyraste kostar mer än 100 000 kronor till utöver baspriset.

Första intrycket säger komfortabel premiumbil med välfördelade utrymmen. Provkörningen fortgår och en längre rapport kommer att publiceras här framöver, välkommen tillbaka!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.