toyota loggaDet märke flest valde att byta bil till under 2012 var Toyota. Toyota tillverkade 9,75 miljoner bilar under 2012. Det var flest av alla biltillverkare i världen. Straxt efter kom General Motors (GM) och Volkswagen, båda tillverkade över 9 miljoner bilar.

Toyota har återhämtat sig efter Tsunamin och går idag mycket bra. Även om de haft lite motgångar avseende kvalité så är de fortfarande marknadsledande inom detta området vilket lönar sig i längden. Utöver ett bra bilsortiment så är kvalité något man förknippar Toyota med, och vad är det viktigaste med en bil? Jo att den fungerar och att man kan köra med den! Hur mycket med finesser och lyx en bil kan tänkas ha så gör det inte så mycket nytta om bilen inte kan köras. Kvalité är ett säljande koncept alltså, det är något för alla biltillverkare att se upp till.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.