Snabbtest av nya KIA cee´d GT-line CRDi 2016

Kia cee´d har blivit en Svensk klassiker. Ceed är praktisk prisvärd och har hela sju års garanti. Nu lanserar Kia en ny version av ceed kallat GT-line. Kia ceed GT-line har uppdaterad 1,6 liters CRDi dieselmotor på 136 hk mot tidigare 128 hk. Dessutom har GT-line nya designdetaljer och samt förbättrad fjädring och chassi. Även en 1,6 liters bensinmotor erbjuds. GT-line får en högre standard innehållandes bland annat 17″ lättmetallfälgar och navigationsutrustning.

Kia ceed scba_2015 (13) 1200

Testbilen: Kia Cee´d 1,6 CRDI 136 hk Diesel GT-line, årsmodell 2016

Att köra

Kia Ceed GT-line må ha ett sportigare utseende med dubbla avgasrör och 17″ fälgar men allt detta är mest utseende. Visst har bilen fått uppdaterat chassi med sportigare fjädring men detta är ändå en vardagsbil med focus på låg bränsleförbrukning. Bilen drar bra från stillastående och beter sig även helt okej på motorvägen. Men några stora fartresurser är det fortfarande inte tal om och omkörning på landsväg bör göras med god marginal. Kia har ändå lyckats med att göra motorn bra balanserad och den kraft motorn kan ge finns där den gör som mest nytta. Helhetsmässigt så har Kia cee´d GT-line en bra körkänsla även om mer motorkraft säkerligen står på vissas önskelista. Men detta innebär ofta även ett högre pris och baserat på det så kanske denna bil inte är så tokig trots allt. I slutändan är detta en bra vardagsbil med lite coolare utseende och inte en bil med sportiga köregenskaper.

Komfort

Jag sitter bra i bilen. Både fram och baksätet är komfortabla och upplevs som rymliga. I högre hastigheter och på riktigt grov asfalt så får Kia Ceed lite mer vägbuller än bilarna i premiumklassen.

Instrument

Kia Ceed följer europeisk standard till punkt och pricka. Alla spakar, knappar och reglage finns där man förväntar sig och det mesta avseende färddator och media system är lätt att hantera.

Praktisk

En mellanklasskombi som Kia Ceed är givetvis mycket praktisk men är lite mindre än de största kombibilarna. De flesta barnfamiljer klarar sig utmärkt med en Kia Ceed.

Summering

Kia cee´d är en klassisk vardagsbil för barnfamiljer och andra som behöver lite mer utrymme. Tillsammans med ett förhållandevis attraktivt pris och bra garantier så är Kia cee´d ett lockande köp. Kia cee´d ger dig mycket bil för pengarna, därför ska du köpa den.

Läs även förra testet från 2013

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.