Ford Fiesta ST är kanske den perfekta lilla tuffa busbilen för vardagligt bruk. Jag har gjort en test av bilen och här pratar vi enorm körglädje. Ford Fiesta ST är liten och smidig vilket gör att den tar sig fram effektivt i stadstrafik. Prestandan 0-100km/h ligger på straxt under 7 sekunder. Det finns snabbare bilar än Ford Fiesta ST men dessa har man extremt lite nytta av i stadsmiljö, och på landet så är det mer oskyddade vägar som ökar risken för olyckor.

Fird Fiesta ST 2013 (3)

Styrningen är väldigt direkt och följer omedelbart dina rörelser. Fjädringen är hård och bilen kan ta tvära kurvor utan problem. Här pratar vi istället att du som förare pressas ut mot kanten i bilen och får hålla stadigt grepp i ratten. Även om bilen i första hand understyr som framhjulsdrivna bilar brukar i kraftiga kurvor så kan du få baken att sladda om vägen är torr och du trycker på extra med gas när kurvtagningen är som hårdast.

Även om bilen inte är stor har vi kört 30 mil med hela familjen på fem personer i bilen. Det gick över förväntan även om det är lite trångt att ta sig in och ut ur baksätet då bilen inte har bakdörrar.

Ford Fiestas styrka är den kvicka motorn på 180 hk (4-cylindrig, bensin), den direkt styrningen och att bilen är liten. Det finns dock en baksida med bilen, hornen växer lätt fram i pannan och du bör vara inställd på att snabbt anpassa dig till omgivningen och bara nyttja kraften och smidigheten vid väl utvalda tillfällen. Vill du läsa mer om Ford Fiesta ST och få en beskrivande känsla av hur den är att köra, läs då hela mitt test hos Facit här. Vill du veta mer om Ford Fiesta som bilmodell så kan du läsa mitt test av Fiesta 1.0 Ecoboost 125 hk, här.

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.