Jag har idag varit hos Vianor i Täby och bytt till nya sommardäck av typen Nokian Hakka Black. Anledningen till att jag  valde Nokian Hakka Black var främst att våtgreppet är bättre än exempelvis Nokian Blue och Green, Nokian Hakka Black har också bättre egenskaper för körning i hög hastighet. Nu kanske jag inte kör så fort men en och en annan skarp kurva piggar jag upp mig med ibland, vilket också min “sportiga” dieselmotor på 320 Nm faktiskt kan bjuda på. Där jag fått pruta en del i gengäld gentemot de andra däcktyperna är vattenplaningsprestandan som är något sämre. När det regnar mycket och det blir ett vattentäcke på vägen så får jag komma ihåg att köra lugnt och i högerfilen hela tiden.

Nokian hakka black (3) (640x360)

Det är några detaljer jag märkt direkt när jag gått från vinterdäcken Nokian Hakkapeliitta R2 dubbfria friktionsdäck (16″ 205/55) och över till att testa sommardäcken Nokian Hakka Black (17″ 205/50):

  1. Stabiliteten. Nokian Hakka Black är stabilare vilket känns direkt i kurvorna. Trots att det inte skiljer mycket i däckdimension.
  2. Bromssträckan när det är varmare ute, kör man lite snabbare runt 70-80 km/h och bromsar hårt så känns det skillnad i grepp. Även utan att ha avancerad testutrustning så kan jag känna att sommardäcken greppar bättre. Detta är helt naturligt då gummiblandningarna är optimerade för sommar respektive vinterbruk och ännu har ingen funnit receptet på gummi som funkar lika bra i + 30 som vid -30 grader.
  3. Ljudnivån i Nokian R2 friktionsdäck är lägre. I alla fall som jag upplever det. I databladet står de samma siffror 72 dB, men det mäts utifrån bilen. Men vilken skillnad från förr, speciellt vid användande av dubbdäck. Ja då ville man byta till sommardäck så fort som möjligt på grund av högre däckbuller i vinterdäcken.

Jag kommer hårdköra däcken i sommar och skriva mer om dem, välkommen åter!

Nokian hakka black (5) (640x360)

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.