265 hästkrafter i en Renault Megane, hur roligt är det? Det är lite kul kan jag erkänna. Inuti är det nästan som en standard Renault Megane, bortsett från stolarna (tillval 10 000 kr), stolarna är kraftigt skålade och man sitter som i ett skruvstäd, att komma ut ur bilen är inte helt lätt.

Provkörd Renault Megane RS

Första intrycket: När jag kommer på första raksträckan där jag kan gasa på lite grann så känns det så här: det går braaaaaaaaaa nu! Bilen är tystare inuti kupén än jag förväntat mig, fast morrandet från motorn hörs förstås vid gaspådrag.

Vad är skillnaden mot en vanlig Renault Megane? Är Megane RS 265 bättre på allt? jämte en standard Megane: Ja! Men jag råkar ju äga en Renault Megane själv, jämfört med min Megane och bortsett rån lastutrymmet så har jag Bose stereo i min bil, detta är inte testbilen Megane RS 265 utrustad med, och Megane RS har ganska mossigt ljud i stereon jämte Bose versionen, men där slutar fördelarna med min Renault 1,6 dCi Bose edition, Megane RS är sen bättre på allt, hallå!! jag känner mig lurad! varför berättade ingen för mig om Renault Megane RS innan jag köpte min bil….Tommy (bilsäljaren) du ligger risigt till när jag kommer förbi nästa gång för att du undanhållit mig information om RS! Vaddåå “Men du har ju tre barn, och baksätet är ju inte direkt…” då svarar jag  “Tyst, ungarna får ju plats eller hur!!” så ta detta som en förvarning och bättra på ditt försvarstal! Vem vill inte ha en Renault Megane RS!

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.