Tycker du att fickparkering är svårt? Kan du fickparkera men vill slippa ratta och hålla koll på alla avstånd runt bilen? Ja, då kan det vara intressant att skaffa automatisk parkeringsassistans till bilen. Detta är något som kan göra vardagskörningen till ett riktigt nöje! Parkeringsassistansen tar hand om nästan allt. Den sköter rattandet och alla avstånd till bilarna framför och bakom parkeringsluckan samt till trottoarkanten. När du provat vill du inte vara utan!

Några mindre problem märktes när jag testade parkeringsassistansen. Aktiverar du den straxt innan parkeringsluckan så händer det ibland att den inte hittar luckan. Du bör därmed aktivera den mer i god tid innan luckan kommer, annars riskerar du att bilen passerar utan att hitta luckan. Parkeringsplatser längst fram på gatan blev också lite svårt för bilen, dvs där det inte är en lucka mellan två bilar men där är det inte heller lika svårt att backa in. Den vanliga backradarn hjälper dig då istället.

Hur parkeringsassistans fungerar:

  1. När du vill parkera, aktivera systemet
  2. Åk sakta längs med gatan du vill stå på
  3. När en lucka kommer så scannar bilen av om den är tillräckligt stor
  4. När bilen hittat en lämplig plats så får du ett meddelande
  5. Släpp ratten och följ bilens instruktioner
  6. Det enda du själv gör är att gasa, bromsa och lägga i rätt växel

Hänger du med? Inte, Okej, det är inte så lätt att beskriva med ord så jag spelade in en video när jag provar funktionen:

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.