Provkörd: Volkswagen Caddy

När jag jobbade i Tyskland i våras så hade jag nöjet att låna en VW Caddy för att åka till Neuscwanstein ett av Tysklands kulturella stoltheter. Detta är ett stort slott som bevarats väl genom åren. Folk från hela världen åker hit för att beskåda slottet. När jag var där så var det en mängd med asiatiska turister på plats. Slottet ligger vid kanten av gigantiska Alptoppar där bl.a. ett vattenfall finns att beskåda. Man nyttjade vattentillgången och ledde in vatten i slottet. Läs mer om slottet på Wikipedia, tryck här.

Jag jobbade då i Kaufbeuren som ligger ungefär en och en halv timmas bilfärd från Munchen i Södra Tyskland.  Att åka till Neuscwanstein innebar ungefär en timmas bilfärd. Denna biltur gjordes alltså i en VW Caddy.

Mitt under resan till Neuscwanstein så blir jag beordrad att stanna bilen av en Tysk polis som stod vid vägkanten. De hade en poliskontroll. Jag vevar ner rutan och han säger något på Tyska, då jag inte pratar Tyska alls så förklarar jag snabbt att jag är från Sverige och frågar om han pratar Engelska. Den Tyska polisen pratar mycket bra Engelska och han ber mig visa körkortet. Visst säger jag och givetvis orsakar “tjuvstopp” som gör att bilen tar ett skutt framåt. “Jag har lånat företagsbilen idag” säger jag så avslappnat jag kan, jag menar man är ju lite nervös när man blir stoppad av Tysk polis. Han tittar på körkortet och frågar om jag drack alkohol igår kväll, “Nej” svarar jag. Då önskar han mig trevlig fortsatt resa med ett trevligt leende. Jag pustar ut och kör vidare.

VW caddyn var riktigt trevlig att köra. Det var en Dieselversion. Jag satt bra i bilen, alla reglage är tydliga och lätta att hitta. VW:s bilar är ganska tråkiga i inredningen och i designen. Men allt finns på plats lättåtkomligt, tydligt och enkelt. Så även om bilen inte erbjuder några visuella upplevelser så är den istället mycket lätt att komma överens med. Det som är extra praktiskt i en Caddy är förstås utrymmet. Det är en miniskåpbil som finns i olika versioner. Med täkt baksida samt i version med flera fönster. På något sätt är detta egentligen den perfekta familjebilen. Sidodörrarna av skjuttyp är väldigt bra för att öppna upp utrymmet från sidan vare sig det är barn, vuxna eller verktyg som ska in eller ut ur bilen. Men av någon anledning så faller vi inte för dessa lite mer skåpbilsaktiga bilar när det gäller privatbruk. Nej denna typ av bil attraherar främst företag och hantverkare. Vill du byta bil till en praktisk och rymlig bil så överväg denna, för mer praktisk och rymlig kan inte en bil bli inom ramen personbil.

Min summering blir: Bra att köra, Tyskt perfektion, välordnad, praktisk.

Nedan några bilder jag tog på platsen:

Neuscwanstein

 

 

 

 

 

 

 

 

Utsikt från slottet Neuscwanstein

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.