Winfried Vahland, styrelseordförande för Skoda Auto uppger att Skoda nått sitt mål. “Idag håller Skoda samma kvalitet som Volvo” säger han. Är det ett kvalitetsmål? funderar jag.

Mina tre nya Volvobilar har alla haft fel som inte borde funnits innan 6000 mil/4år. Har man tur kommer felen tidigt och tas på garantin. Volvos största värden för mig är säkerhet och komfort, tyvärr inte kvalité. Jag klassar dock fortfarande Volvos kvalité högre än en del andra bilmärken.

Bilkvalité var lika med Toyota för några år sedan som i princip ägde ordet kvalité inom bilindustrin. Senaste åren har även de fått sitt kvalitetsrykte nedskrivet en aning. Japanska bilar har generellt ändå fortfarande bra rykte avseende kvalité. Men handen på hjärtat, en bil är en väldigt avancerad maskin och finns det någon bilmodell som man verkligen känner som högst osannolikt att den inte går sönder innan den känns gammal?

Vad förväntar du dig avseende kvalité av en ny bil?, hur lång tid och hur många felfria mil?

 

Källa: ViB 17-2012

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.