mazda-10 års garantiJust nu lanserar Mazda 10 års bilgaranti i sin marknadsföring. Detta är mycket positivt för oss konsumenter och jag tror att fler som ska byta bil får upp ögonen för Mazda. Mazda var för några år sedan uppmärksammade för att deras modell 6 klarade besiktningarna väldigt bra men på senare år så har de fallit mer och mer i glömska. Det är troligen därför som de nu provar att marknadsföra sig med hela 10 års garanti.

Det man bör vara uppmärksam på är att de erbjuder först 3 års nybilsgaranti och sedan 7 års förlängd garanti. Den förlängda garantin omfattar väldigt mycket och är faktiskt riktigt generös men det finns begränsningar. Det är alltså skillnad mellan olika tillverkare i vad deras garantier innefattar. Vissa erbjuder flera års nybilsgaranti medan andra erbjuder förlängd garanti som omfattar färre saker. Men där Mazdas garanti omfattar mindre så gäller den å andra sidan desto längre vilket också är värdefullt. Jag tycker i alla fall att Mazda nu har seglat upp några positioner på intresselistan och är värda ett besök när det är dags att byta bil.

Läs mer vad jag skrivit om detta hos Facit samt vilka delar som INTE omfattas i Mazdas 10åriga garanti, tryck här.

 

About The Author

Driver BytaBil.net med målet att bidra med lättläst information kring köp och ägande av bilar. Vi genomför egna biltester där bilarna körs på landsväg, motorväg och i stadsmiljö. Normalt testkörs alla bilar i över 100 mil så vi ska få ett bra underlag till våra biltestartiklar som du kan ta del av. Hoppas du kommer tillbaka!

Lämna en kommentar

Din e-post publiceras ej

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.